Sunday, February 10, 2013

KUALA TERENGGANU, AKU DATANG!!! DAY 1 (PART 2)

Kita sambung lagi...

Destinasi kedua yang tidak sah kalau tak pergi bila berada di KT ialah Pasar Kedai Payang.  Shopping time..."Pah, butang baju aku mana Pah?"  -  HB sedang sibuk memilih kain samping songket tenun benang emas penuh.Bahagian bawah Pasar Payang.
Pilih, pilih, macam-macam ada!
Kaum ibu yang rajin mencari nafkah nampaknya.  Kaum bapa?  Mungkin sedang menolong angkat barang agaknya.  Lihat dikanan gambar sebagai contoh.
HB beli keropok di kawasan ini - personally, beli kopok ganu kat pasar malam BBB lagi sedap kot...
Tengah mencari gerai menjual kain batik sutera.  Walaupun pengunjung belum begitu ramai tapi sesak!  Nak jalan pun susah...Saya rembat sepasang kain batik sutera di sini dari jenis crepe berwarna hitam, putih dan kelabu - cun dan tidak serabut bunganya (dari pandangan mata saya la...)
Dah dapat apa yang dicari, cepat-cepat masuk kereta dan chalo bete, panasnya dan ramainya umat manusia kat dalam pasar waktu tu, masyaAllah...

Kami singgah di depan Istana Maziah sekejap untuk snap beberapa gambar dan menuju ke tempat lain pula.
My bodyguard - AKA.Di sebelah Istana Maziah adalah Bazaar Warisan.  Kami lalu je... jam sangat-sangat!!!
HB mengajak kami ke rumah persinggahan rakannya yang berada di xxx (tak ingatlah pulak nama tempat tu...).  Kami menunggu rakannya menjemput kami di hadapan masjid yang baru siap dibina ini.Penat dah menaip... nanti sambung lagi ek... bye!

No comments:

Post a Comment